Vi erbjuder ridturer för alla, från nybörjare till proffs. Vi väljer noga ut hästar för att du ska få en som passar just dig.
De flesta av våra hästar är av den piggare sorten men alla är trygga, snälla och välutbildade. Vi tar endast emot ett sällskap i taget så det är endast de personer du bokar för som rider tillsammans (max 4 pers/sällskap). Inför vissa av turerna får du vara med och göra iordning hästen du ska rida men du behöver aldrig komma tidigare än den bokade tiden. Tidsåtgången som står är själva ridtiden, fråga oss om du behöver veta ungefärlig total tidsåtgång. Maila till sgislandshast@gmail.com om du vill boka tur. Boka din ridning i god tid för större chans att få plats önskat datum, vi tar även bokningar med kort varsel men kan då inte garantera plats.

Kom ihåg att läsa bokningsreglerna längst ner på sidan. Välkommen med bokning eller frågor!

JÄRNTUR

Järnturen är för dig som aldrig provat på ridning eller kanske känner dig lite osäker. Vi rider en lugn tur i Silvergårds närmaste omgivning och om du vill får du prova på tölt. Järnturen tar ca 30 minuter inklusive genomgång på ridbanan. Ingen åldersgräns men barn under 7 år ska ha med sig en ledare.

BRONSTUR

Bronsturen passar både vana och ovana ryttare och tempot anpassas efter deltagarna. Vi rider ca 1 timme i varierad terräng. Från 10 år, barn under 12 år måste ha med sig en vuxen deltagare.

KOMBITUR

Passa på att kombinera din ridtur
med en lektion på ridbanan! På kombituren börjar vi med en lektion på ridbanan för att sedan rida ut. Under lektionen får du lära dig mer om att rida tölt och hur du skiljer mellan de olika gångarterna för att få ut mesta möjliga av din ridtur. Ca 30 min ridlektion och 1 timmes ridtur. Från 10 år, barn under 12 år måste ha med sig en vuxen deltagare.

Bokningsbara turdatum
höst -21:
3/10 12:00, 10/10 12:00, 17/10 12:00, 24/10 12:00, 7/11 12:00, 14/11 12:00, 21/11 12:00.
Endast Järnturer och Bronsturer
under hösten.

Alla höstens turdatum är nu bokade, vintern turdatum kommer ut i början av december. 

Rödmarkerade tider är bokade. (Observera att vid högt bokningstryck kan tider ha blivit bokade men ej hunnit bli markerade här.)

BOKNINGSREGLER

Vi vill ha din bokning via mail, även om vi haft telefonkontakt, detta för att undvika bokningsmissar. Ridturer betalas via betallänk som du får i samband med bekräftelse av bokning, denna ska betalas inom 48 timmar. Betald bokning är bindande, får du förhinder kan ombokning ske om du kontaktar oss senast 48 timmar innan den bokade tiden. Vi kontaktar er om vi skulle tvingas ställa in turen pga för kraftig vind eller lägre temperatur än -20 (köldeffekt).

Du behöver ingen särskild utrustning, det viktigaste är att du klär dig efter väder. Hjälm finns att låna. Har du egen utrustning måste den desinficeras med Virkon innan du besöker stallet, Virkon finns hos oss.

Maxvikt för ryttare på ridturer är 85 kg, från detta kan vi inte göra undantag tyvärr.