Vi erbjuder undervisning i form av ridskola, privatlektioner, kurser och läger.
Undervisningen sker i en lugn miljö och all gruppundervisning sker i små grupper med max 6 deltagare.
Stort fokus ligger på sits och kroppskännedom med roliga inslag som hinderbanor, undervisning under uteritt, hoppning och lekar.
Man får lära sig att rida islandshästens alla gångarter samtidigt som man får en bra grund i traditionell dressyrridning och hoppning.
Vi vill förmedla ett helhetstänk kring hästen, så förutom ridning får du som elev t ex lära dig om hästens beteende och behov,
hästens inlärning, biomekanik och olika typer av arbete från marken.
Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill boka ridning!
Du når oss lättast via mail:
sgislandshast@gmail.com.

RIDSKOLA

Höstterminen pågar från v 33 till v 50. Totalt omfattar terminen 17 tillfällen, varav en teorilektion. Det är ingen ridskola på höstlovet v 44 men i övrigt är det ridskola som vanligt alla eventuella helgdagar.
Behöver du avboka någon av dina lektioner kan du ta igen det i en annan grupp genom att byta med annan elev.

Vi har ett maxantal på 6 elever/grupp. Varje lektion är totalt 60 minuter inkl kort teorigenomgång innan ridning, iordningställande av hästen ingår inte i dessa 60 min. Grupperna delas in efter ridvana och ålder men vi tar även hänsyn till vilka mål och ambitioner du har med din ridning för att få så jämna grupper som möjligt. Ge oss gärna en kort beskrivning av din ridvana och vad du vill få ut av ridningen om du skickar en intresseanmälan till ridskolan. Vi vill också gärna veta om du önskar rida någon särskild dag, vi försöker tillgodose dina önskemål i möjligaste mån men vi kan inte lova att vi hittar en lämplig grupp just den dag du önskat. Ridskolan är från 8 år. Just nu är ridskolan full men det går utmärkt att ställa sig i kö.
 

Uppsägning av plats

Ridskoleridningen fortlöper som ett abonnemang och om du vill sluta på ridskolan måste du säga upp din plats skriftligt senast sista veckan på terminen.
Detta för att vi ska hinna planera för nästkommande termins grupper och ha möjlighet att fylla tomma platser.


PRIVATLEKTIONER

Vi håller privatlektioner för ekipage på alla nivåer och i alla åldrar. Privatlektioner håller vi vissa fredagar och söndagar, sommarlov och jullov finns det möjlighet även andra dagar. Vi har begränsade möjligheter att erbjuda privatlektioner med våra verksamhetshästar då de redan arbetar heltid med ridskola och turer men fråga oss gärna om möjlighet finns.
 Boka din lektion via mail till sgislandshast@gmail.com

KURSER & LÄGER

Vi anordnar regelbundet olika typer av kurser för både privata ekipage och för ridskoleelever. Vi har bland annat haft hoppkurser, helgkurser och barnridläger. Håll utkik på hemsida och facebooksida eller fråga oss om du vill veta mer om vilka kurser som är på gång. Självklart kan vi också ordna kurs efter önskemål.

UTERITTSGRUPP

Den finns för dig som inte har så stort intresse av att rida på ridbana utan hellre vill ut i skog och mark, det är också populärt att gå i både uterittsgrupp och den vanliga ridskolan. Höstens två grupper kommer att vara på lördagar kl 11.00 och börjar v 34 och 35 (5 ggr för varje grupp). Ridturernas längd varierar mellan en och två timmar. Här behöver du kunna galoppera.