Vi erbjuder undervisning i form av hästskola, privatlektioner, kurser och läger.
Undervisningen sker i en lugn miljö och all gruppundervisning sker i små grupper med max 6 deltagare.
Stort fokus ligger på sits och kroppskännedom med roliga inslag som hinderbanor, undervisning under uteritt, hoppning och lekar.
Man får lära sig att rida islandshästens alla gångarter samtidigt som man får en bra grund i traditionell dressyrridning och hoppning.
Vi vill förmedla ett helhetstänk kring hästen, så förutom ridning får du som elev t ex lära dig om hästens beteende och behov,
hästens inlärning, biomekanik och olika typer av arbete från marken.
Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, funderingar eller vill boka ridning!
Du når oss lättast via mail:
sgislandshast@gmail.com.

HÄSTSKOLA (utökad ridskola)

Vårterminen pågar från v 4 till v 23. Hästskolan har uppehåll v 10 och v 14. Totalt omfattar terminen 18 tillfällen, varav en teorilektion och en teorivecka. Någon lektion kan det vara arbete från marken med hästarna istället för uppsuttet eftersom träning och hantering från marken är minst lika viktig som ridningen. Hos oss är det hästskola som vanligt alla eventuella helgdagar förutom under skolloven.

Behöver du avboka någon av dina lektioner kan du ta igen det i en annan grupp genom att byta med annan elev, lektionsbyten görs i en särskild WhatsApp-grupp.

Vi har ett maxantal på 6 elever/grupp. Varje lektion är totalt 70 minuter inkl kort teorigenomgång innan ridning, hästen du ska rida gör du iordning innan lektionstiden börjar. Grupperna delas in efter ridvana och ålder men vi tar även hänsyn till vilka mål och ambitioner du har med din ridning för att få så jämna grupper som möjligt. Ge oss gärna en kort beskrivning av din ridvana och vad du vill få ut av ridningen om du skickar en intresseanmälan till ridskolan. Vi vill också gärna veta om du önskar rida någon särskild dag, vi försöker tillgodose dina önskemål i möjligaste mån men vi kan inte lova att vi hittar en lämplig grupp just den dag du önskat. Hästskolan är från 8 år. Mer information om pågående termin hittar du på sidan 'Info till elever och kursdeltagare', där finns även aktuella priser (priser för övriga aktiviteter och tjänster hittar du under fliken 'Priser och bokningsregler').
 

Uppsägning av plats

Lektionsridningen fortlöper som ett abonnemang och om du vill sluta på hästskolan måste du säga upp din plats skriftligt senast sista veckan på terminen.
Detta för att vi ska hinna planera för nästkommande termins grupper och ha möjlighet att fylla tomma platser.


PRIVATLEKTIONER

Vi håller privatlektioner för dig med egen häst på alla nivåer och i alla åldrar. Privatlektioner håller vi de flesta fredagar, sommarlov och jullov finns det möjlighet även andra dagar. Vi har begränsade möjligheter att erbjuda privatlektioner med våra verksamhetshästar då de redan arbetar heltid med hästskola och turer men fråga oss gärna om möjlighet finns.
 Boka din lektion via mail till sgislandshast@gmail.com

KURSER & LÄGER

Vi anordnar regelbundet olika typer av kurser för både privata ekipage och för ridskoleelever. Vi har bland annat haft hoppkurser, helgkurser och barnridläger. Håll utkik på hemsida och facebooksida eller fråga oss om du vill veta mer om vilka kurser som är på gång. Självklart kan vi också ordna kurs efter önskemål.

UTERITTSGRUPP

Den finns för dig som inte har så stort intresse av att rida på ridbana utan hellre vill ut i skog och mark, det är också populärt att gå i både uterittsgrupp och den vanliga hästskolan. Tre av vårens grupper är på lördagar och en grupp rider söndagar. Det är 5 ggr för varje grupp, tillfällena är fördelade över hela våren för att du ska få njuta av turer under flera årstider. Ridturernas längd varierar mellan en och två timmar. Här behöver du kunna galoppera.