Dags för teorivecka 2023!

V 19 är det dags för den årliga teoriveckan och i år har vi flera spännande gästföreläsare. Alla elever får delta kostnadsfritt i fritt antal aktiviteter. Måndagens första aktivitet är särskilt anpassad för våra barngrupper men barnen är välkomna även på de andra aktiviteterna. Observera att föranmälan krävs till alla veckans aktiviteter för vår planerings skull. Anmäl via mail till sgislandshast@gmail.com, senast söndag 7/5.

Måndag 8/5
17:30-19:00 Barn- och ungdomsaktivitet: Hästkunskap. För grupper som rider måndag 17:20, måndag 18:40, söndag 17:20 och söndag 18:40. Stallkläder är bra att ha på denna aktivitet, kläder efter väder. 

19:15-20:15 Arbete från marken med repgrimma och arbetsrep. Deltagarna får prova på olika kommunikationsövningar från marken.

Tisdag 9/5
17:30-ca 18:45 Klickerträning. För dig som missat lektionerna då vi gått igenom grunderna i klickerträning eller helt enkelt vill ha en repetition eller veta mer. Genomförs i clinicform, dvs deltagarna är åskådare. 

19:00-20:30 Regrow - hållbara hästar. 
Maria Nolberg som driver Regrow är hästmassör och equifysioterapeut. Lär dig mer om hur du kan jobba med hästens hållning, koordination och kroppsmedvetenhet mm med enkla övningar både på stallgången och vid hand. Passar både dig som rider ridskolehäst och dig med egen häst. Läs mer om Maria på https://www.hallbarahastar.com/about-me


Onsdag 10/5
18:00-19:30 Naprapat William Larsson.
En liksidig ryttare är en förutsättning för en liksidig häst, smärta och spänningar i kroppen påverkar inte bara vardagslivet utan även din förmåga som ryttare. William berättar hur en naprapat jobbar och om hur du tar reda på om du behöver hjälp med att få kroppen i bra skick. Han ger även tips på vad man kan göra för att förebygga vanligt förekommande problem med kroppen. Läs mer om William här http://www.naprapatostersund.se/contact.html

19:30-21:00 Yoga med Marie Eriksson. Yoga är en mycket bra träningsform för ryttare då det kan förbättra hållning, kroppskontroll, koordination, andning, närvaro, rörlighet mm. Medtag gärna egen yogamatta och kom träningsklädd/bekväma kläder. 


Torsdag 11/5
17:30-ca 19:00 Unghästclinic med Alva Broddegård. Alva visar hur man förbereder unghästen för ryttare och hur man introducerar den till ridningens grunder.

19:30-21:00 Löshoppning, vi visar hur det går till när hästarna tränar hoppning utan ryttare. Genomförs i clinicform men deltagarna får även turas om med att hjälpa till inne på banan.


Varmt välkomna!