Sommarsäsongen är slut, välkommen åter under jullovet! 

Vi erbjuder ridturer för alla, från nybörjare till proffs. Vi väljer noga ut hästar för att du ska få en som passar just dig.
De flesta av våra hästar är av den piggare sorten men alla är trygga, snälla och välutbildade. Vi blandar inte flera sällskap på våra turer utan erbjuder en individanpassad upplevelse där det bara är du/ditt sällskap tillsammans med er turinstruktör (1-4 pers/sällskap), detta ger större möjlighet till individuella instruktioner under turen för de som önskar det och det är också lättare att anpassa ridupplevelsen efter sällskapet. Tidsåtgången som står är själva ridtiden (från uppsittning till avsittning), fråga oss om du behöver veta ungefärlig total tidsåtgång inklusive förberedelser. Du behöver inte komma tidigare än den bokade tiden, det är inte säkert att vi är tillgängliga innan din bokade tid eftersom vi ofta är på språng och vi vill gärna vara på plats för att hälsa dig välkommen. Maila till sgislandshast@gmail.com om du vill boka tur. Boka din ridning i god tid eftersom det snabbt blir fullbokat. Ridturer erbjuds under ridskolans sommar- och vinteruppehåll, vill du rida ut under höst och vår så kanske våra uterittsgrupper är något för dig? Uterittsgrupp finns att läsa om längst ner på sidan.

Kom ihåg att läsa bokningsreglerna längst ner på sidan. Välkommen med bokning eller frågor!

JÄRNTUR

Järnturen är för dig som aldrig provat på ridning, kanske känner dig lite osäker eller helt enkelt vill ha ett litet smakprov. Vi rider en lugn tur i Silvergårds närmaste omgivning och om du vill får du prova på tölt. Järnturen tar ca 30 minuter inklusive genomgång på ridbanan. På Järnturen går turledaren till fots om inte annat önskas. Ingen åldersgräns men barn under 7 år ska ha med sig en ledare.

BRONSTUR

Bronsturen passar både vana och ovana ryttare och tempot anpassas efter deltagarna. Vi rider ca 1 timme i varierad terräng. Från 10 år, barn under 12 år måste ha med sig en vuxen deltagare. (Vid fler än 1 ovan deltagare eller om ledaren bedömer att behov finns så kommer ledaren att gå till fots för allas trygghet.)

KOMBITUR

Passa på att kombinera din ridtur
med en lektion på ridbanan! På kombituren börjar vi med en lektion på ridbanan för att sedan rida ut. Under lektionen får du lära dig mer om att rida tölt och hur du skiljer mellan de olika gångarterna för att få ut mesta möjliga av din ridtur. Ca 30 min ridlektion och 1 timmes ridtur. Från 10 år, barn under 12 år måste ha med sig en vuxen deltagare.
Bokningsbara tider
För priser se sidan 'Priser och bokningsregler'.

(Rödmarkerade tider är bokade. Observera att vid högt bokningstryck kan tider ha blivit bokade men ej hunnit bli markerade här.):

Sommarsäsongen är slut för i år, välkommen åter när bokningen öppnar för jullovets ridturer (i slutet av november). 

BOKNINGSREGLER

Vi vill ha din bokning via mail, även om vi haft telefonkontakt, detta för att undvika bokningsmissar. Ridturer betalas via betallänk som du får i samband med bekräftelse av bokning, denna ska betalas inom 48 timmar. Bokning är bindande, får du förhinder kan ombokning ske om du kontaktar oss senast 48 timmar innan den bokade tiden. Vi kontaktar er om vi skulle tvingas ställa in turen pga för kraftig vind eller lägre temperatur än -20 (köldeffekt).

Du behöver ingen särskild utrustning, det viktigaste är att du klär dig efter väder. Hjälm finns att låna. Har du egen utrustning måste den desinficeras med Virkon innan du besöker stallet, Virkon finns hos oss.

Maxvikt för ryttare på ridturer är 85 kg, från detta kan vi inte göra undantag tyvärr.

UTERITTSGRUPP

Den finns för dig som inte har så stort intresse av att rida på ridbana utan hellre vill ut i skog och mark, det är också populärt att gå i både uterittsgrupp och den vanliga ridskolan. Höstens tre grupper kommer att vara på lördagar kl 11.00 och börjar v 33, 34 och 35 (5 ggr för varje grupp), tillfällena är fördelade över hela hösten för att du ska få njuta av turer i både vackra höstfärger och (förhoppningsvis)  gnistrande snö. Ridturernas längd varierar mellan en och två timmar. Här behöver du kunna galoppera. Observera att Uterittsgruppen omfattar en hel termin.