Ridskoleinformation vårterminen 2022

Hej! Vi på SG Islandshäst vill önska dig välkommen till en ny ridskoletermin på Silvergård. Här hittar du information angående rutiner, avbokning med mera. Vårterminen som består av 17 tillfällen börjar v 4 och slutar v 22. Helgdagar är det ridskola som vanligt, förutom under sportlovet v 10 och påsklovet v 16 då det inte är någon ridskola (söndagsgrupper rider v 10 och v 16 men inte v 9 och v 15). Under våren är det teorilektion under ett av de ordinarie lektionstillfällena, denna brukar vi försöka ha när det är dåligt väder så var beredd på att du kan bli meddelad med kort varsel (detta meddelas via WhatsApp), det är också en teorivecka som vi brukar fylla med olika clinics och praktisk teori som är både roligt och lärorikt, under teoriveckan väljer du själv vilka dagar och aktiviteter du deltar på.

NYTT FÖR VÅREN! Våra lektioner blir längre (70 minuter), detta är för att höja kvaliteten på undervisningen genom att vi hinner med mer ridning under varje lektion utan att ta från tiden för teorigenomgången och för att det ska finnas mer tid för både ryttare och hästars uppvärmning och nedvarvning vilket är viktigt för hästarnas välmående och hållbarhet. Terminen blir något kortare vilket innebär att terminsavgiften blir ungefär detsamma trots att lektionerna blir längre.
Nya lektionstider:
Måndag grupp 1 17.00-18.10 (tidigare 17.30-18.30), denna grupp behöver inte komma innan lektionen börjar.
Måndag grupp 2 18.20-19.30 (tidigare 18.45-19.45).
Måndag grupp 3 19.40-20.50.
Tisdag grupp 1 17.20-18.30 (tidigare 17.30-18.30).
Tisdag grupp 2 18.40-19.50 (tidigare 18.45-19.45).
Tisdag grupp 3 20.00-21.10 (tidigare 20.00-21.00).
Onsdag grupp 1 17.00-18.10, denna grupp behöver inte komma innan lektionen börjar.
Onsdag grupp 2 18.20-19.30 (tidigare 17.30-18.30).
Onsdag grupp 3 19.40-20.50 (tidigare 18.45-19.45).
Torsdag grupp 1 17.20-18.30 (tidigare 17.30-18.30).
Torsdag grupp 2 18.40-19.50 (tidigare 18.45-19.45).
Torsdag grupp 3 20.00-21.10 (tidigare 20.00-21.00).
Söndag grupp 1 16.00-17.10 (tidigare 16.15-17.15)
Söndag grupp 2 17.20-18.30 (tidigare 17.30-18.30)
Söndag grupp 3 19.00-20.30

Betalning
Betalning sker genom faktura som skickas ut per mail, vårens ridavgift är uppdelad på två fakturor men går att dela upp ytterligare vid behov om detta meddelas i förväg. Första fakturan skickas ut i december med förfallodatum i samband med terminsstart (nya elever faktureras i samband med terminsstart).

Priser vt -22
Ridskola: Under 18 år 315:-/lektion. Från 18 år 327:-/lektion Terminsavgiften delas upp på två fakturor (kan delas upp ytterligare efter önskemål).
Ridskola privathäst: 220:-/lektion
Uterittsgrupp 6 tillfällen 2400:-

Avbokning/ igenridning
Avbokning ska ske i WhatsApp-gruppen för din ridgrupp. Om du får förhinder att rida någon lektion så kan du byta din lektion i lektionsbytesgrupp på WhatsApp, det finns en lektionsbytesgrupp för barn och en för ungdom/vuxna, be din instruktör om att bli tillagd i rätt lektionsbytesgrupp. Du måste lägga ut din lediga tid i lektionsbytesgruppen innan du kan ta någon annans lediga tid. För att du ska kunna byta lektion i lektionsbytesgruppen ska du avboka senast kl 12.00 samma dag som du skulle ha ridit, det är också viktigt för att vi ska kunna planera hästarnas arbete. Ibland får man förhinder med kort varsel och då blir vi såklart ändå väldigt tacksamma för att du meddelar.

Inställda lektioner
Väder och underlag är inte alltid på vår sida. Om vi skulle behöva ställa in en lektion kontaktar vi dig via WhatsApp, detta kan ske med kort varsel eftersom vädret kan svänga snabbt under dagen. Lektioner som ställs in av oss får självklart tas igen, det är respektive instruktör som meddelar när tillfället tas igen. Köldgräns: köldfaktor -20 (se vindens kyleffekt) Vindgräns: ca 17 m/s

Rutiner
Ryttarutrustning och kläder som använts i andra stall måste sprayas med Virkon innan du har kontakt med hästar eller utrustning, vi har Virkon att tillgå. Hjälm finns att låna! Du bör vara i stallet ca 30 innan din lektion börjar för att hinna med alla förberedelser som ska göras innan du ska rida (måndag grupp 1 och onsdag grupp 1 behöver inte komma innan lektionen börjar). I sadelkammaren finns en pärm där du ser vilken häst du ska rida och vilken sadel den ska ha. På väggen ovanför pärmen finns infolistor där du kan läsa mer om hästen du ska rida, kom ihåg att läsa infon innan du hämtar hästen så du inte missar något som är viktigt att tänka på med just den hästen. Om hästen inte används innan din lektion behöver du hämta den i hagen, alla under 18 ska bära hjälm i hagen (vi rekommenderar förstås att även de över 18 bär hjälm i hagen). På insidan av sadelkammardörren finns ett hagschema där du ser var du hittar hästen. När hästen görs iordning ska hovarna kratsas, hela hästen borstas och den ska sadlas och tränsas. Sadelgjordarna ska vara löst spända ända tills det är dags för uppsittning, viktigt att sadeln inte kan glida av men för hårt åtdragna sadelgjordar ger ledsna hästar. Längden på stiglädren ska kollas redan när du gör iordning, be oss gärna visa hur man gör. När du har sett till att stiglädren är lika långa lägger du stigbyglarna i kors över sadeln igen. Om alla gör detta innan lektionen börjar får vi mer tid till ridning =)

Person- och kontaktuppgifter
Första ridskoleveckan fyller du i ett formulär med dina kontaktuppgifter (har du lämnat in detta tidigare behöver du bara lämna in igen om något ska uppdateras). På hemsidan under fliken GDPR kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Uppsägning av plats
Vill du säga upp ditt ridabonnemang ska detta göras skriftligt senast sista veckan på terminen, annars behåller du din plats även nästa termin. Läs våra bokningsregler på hemsidan för mer information.

Informationskanaler
Vi använder mail och WhatsApp som främsta kommunikationskanaler till er elever så se till att uppge en aktuell mailadress och telefonnummer. I appen WhatsApp finns en chatgrupp för varje ridgrupp, i denna meddelar instruktören om det till exempel är teori eller något annat man behöver veta med kort varsel, eleverna i gruppen kan också diskutera samåkning eller annat som rör ridskolan och den specifika ridgruppen. I formuläret du fyller i första ridskoleveckan skriver du vilka telefonnummer som ska läggas till i WhatsApp-gruppen, det får gärna vara både vårdnadshavare och elev om eleven är under 18. Meddela även om du vill bli tillagd i lektionsbytesgruppen. Man behöver inte ha Facebook för att ha WhatsApp, det räcker att ladda hem appen. Allmän information om ridskolan hittar du här på hemsidan under denna flik. När det finns en nyhet på hemsidan som kan vara nyttig att läsa brukar vi länka till denna via WhatsApp men kika gärna in på hemsidan då och då iallafall för att inte missa något. Vi har en elevgrupp på facebook som heter SG Islandshäst elevgrupp och du kan hitta den genom att söka på facebook eller via vår facebooksida SG Islandshäst. Där kan man till exempel dela roliga och nyttiga länkar mm.
Mail: sgislandshast@gmail.com
Hemsida: sgislandshast.se
Vi finns även på Facebook och Instagram som SG Islandshäst.

Vi och hästarna ser fram emot att träffa er alla och lovar att göra vad vi kan för att ge er en rolig och lärorik termin! Vi ses i vår!
Vänliga hälsningar,
Greta, Sara, Josefin och Lena